Martin-Szirma miagyász

Lászlótól kaptunk két képet a nemrégiben átadott Martintelep Martin-Kertváros és Szirma között futó gyalogbringagyászról. A fenti az egyik, ez pedig a másik:

20141016399

Lehet, hogy a tervezők és engedélyezők is szerepelnek a képen, csak a fejükben lévő homály miatt beleolvadnak a szintén homályos fotókba?

Na most a Háború és béke terjedelmében tudnánk igazán leírni, hogy hány helyen hibás ez az egész izé, de rátok való tekintettel itt most megelégszünk egy rövid összefoglalóval.

 • Kerékpárútként lett beharangozva, felvezetve és kommunikálva, ehhez képest gyalogbringagyász lett belőle.
 • Gyalog- és kerékpárúton a KRESZ szerint a megengedett maximális sebesség járművel (értelemszerűen: kerékpárral) 20 kilométer per óra — akkor minek a tábla?
 • A párhuzamosan futó úttestre kerékpárral behajtani tilos. Vagyis ha a gyalog- és kerékpárutat a feltételek valami miatt alkalmatlanná teszik a kerékpáros közlekedésre, akkor is tilos.
 • Részben az előző folyományaképp, ha eddig 40 kilométer per órás sebességgel (vagy sisakban ötvennel) akartál átjutni Martinról Szirmára, akkor cseszheted. Marad a gyalogbringagyász és a 20 kmph.
 • A benzinkúthoz vezető kihajtónál (áthajtónál? vagy mi a retek az tulajdonképpen?) a gyalog- és kerékpárút a tábla szerint elkezdődik. Érted? Jó neked. Mi nem értjük.
 • Kérdéses továbbá, hogy hogyan tudsz áthajtani a benzinkúthoz illetve a benzinkúttól, hiszen ahhoz nincs sem átvezetés a bringának, sem zebra a gyalogosnak — van ellenben záróvonal, meg forgalomtól elzárt terület…

Megmondjuk őszintén: nem volt eddig bátorságunk odamerészkedni a szörnyszülött közelébe. De ha összegyűjtjük az erőt és a merszet, oda fogunk menni. És persze a KME honlapján megírjuk majd, mit találtunk…

Addig is: köszönjük Lászlónak a képeket és a beküldést, ha neked is vannak hasonlók, ne habozz, küldd be!

3 hozzászólás

 1. KG szerint:

  Itt még nincs vége az értetlenkedésnek. A képen is látszik, hogy Szirma-Martintelep irányban az úton is van kerékpár felfestés, ráadásul ez is új.

  • Sárga Festék szerint:

   Kedves KG!
   Bizony van új felfestés az úttesten, ez nem is véletlen, de talán az egyetlen pozitív elem.
   Amit az úttesten látsz, azok kerékpáros nyom burkolati jelek.
   Ezek teszik lehetővé, hogy baljáratban ne kényszerülj az új gyászra, hanem normálisan tudj közlekedni.
   Közvetlenül haladhatsz az úton, nem kell kétszer oldalt váltanod, keresztezve mindkét irányú gépjárműforgalmat mindössze 1 km-ért, vagyis alig néhány percnyi tekerésért.
   Egyébként nem újdonság, van már ilyen megoldás máshol is Miskolcon, gondolj a sportcsarnok és a belga söröző közötti részre.

 2. Spéder Ferenc szerint:

  Nem elég, hogy eddig szabályosan csak erre lehetett bringával kijutni Mályiba, ezek után ugyanezt még lassítva is?

Hozzászólás